Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Rugbrødslagkage med Solbær
Rugbrødslagkage med Solbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rugbrødslagkage med solbær:
- Bunde:
- 160 g tempererede æg
- 45 g brun farin
- 135 g sukker
- 30 g hvedemel
- 30 g kartoffelmel
- 10 g kakao
- 5 g bagepulver
- 120 g revet rugbrød uden kerner
- Fyld:
- Solbærmarmelade
- Flødeskum
- Ristede hasselnødder
- hakket chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Rugbrødslagkage med Solbær:
Pisk æg, sukker og farin skummende.
Bland mel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og rugbrød sammen, og vend det i æggemassen.
Fordel dejen i 2 smurte 26 cm springforme, evt. drysset med rasp og bag dem ved 180°C i 20-25 minutter.
Når bundene er afkølede, smøres den nederste bund med solbærmarmelade, og flødeskum blandet med ristede hasselnødder og hakket chokolade.
På den øverste bund kommes der også flødeskum blandet med ristede hasselnødder og hakket chokolade.
Pynt med ristede nøddeflager og hakket chokolade.
Tip! Inden rugbrødet rives, skal det være godt tørt. Både rugbrødsraspen og de bagte bunde, kan sagtens fryses.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.