Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Brun Lagkage med Smørcreme
Brun Lagkage med Smørcreme opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave brun lagkage med smørcreme:
- 125 g blødgjort margarine
- 2 kopper sukker
- 1 æg
- 6 tsk kakao
- 3 kopper mel
- 1 tsk natron
- 2 kopper mælk
- Smørcreme:
- 125 g smør
- 100-125 g sigtet flormelis
- 1 pasteuriseret æggeblomme
- 1 tsk vanillesukker
- Evt. 2 spsk kold kagecreme
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Brun Lagkage med Smørcreme:
Sukker og margarine røres lyst og luftigt.
Ægget tilsættes under omrøring.
Sigt kakao, mel og natron i skiftevis med mælken.
Bages ca. 20 minutter ved 200°C
Nok til 4 bunde.
Smørcreme: Smørret røres blødt med en håndmixer.
Sukker drysses i og der mixes. Æggeblommer og vanille tilsættes under stadig omrøring. Rør (evt.) forsigtigt kagecreme i.
Hvis smørcremen skiller, kan den røres sammen igen med 2 spsk lun olie.
Smørcremen kan evt. krydres med frugtsaft, vin eller likør, ingefær, kanen, kakao eller citron.