Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Brød med Kartofler, Mozzarella & Nødder
Brød med Kartofler, Mozzarella & Nødder opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave brød med kartofler, mozzarella & nødder:
- 25g gær
- 50 g smør
- 200 g kartofler
- 2 tsk salt
- Ca. 50 g hasselnødder
- 2 dl kartoffelvand
- 1 dl koldt vand
- 125 g mozzarella
- 150 g tipo 00 (italiensk mel)
- 350-400 g hvedemel
- 1 æg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Brød med Kartofler, Mozzarella & Nødder:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i rigeligt vand (ingen salt).
Når kartoflerne er kogt, hældes 2 dl af kartoffelvandet fra og blandes med 1 dl koldt vand fra hanen.
Mens vandet køler af, moses kartoflerne groft med smørret.
Skær mozzarellaen i små stykker, og hak hasselnødderne.
Når vandet er fingervarmt, kommes gæren i og røres ud.
Bland salt, kartoffelmos, mozzarella og nødder i og bland det hele godt.
Rør først tipo 00 i og derefter almindelig hvedemel, lidt ad gangen. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt i ca. 5 minutter. Dejen klistrer en lille smule pga kartoflerne.
Tilsæt mel, til dejen er blød og let klistret. Lad den hæve på køkkenbordet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°C varmluft eller 220°C almindelig ovn.
Ælt dejen kort, og form 8-12 flutes eller 2 store brød, som sættes til hævning i 20-30 minutter.
Pensl brødene med sammenpisket æg og drys evt. med lidt havsalt, oregano eller andre krydderurter og bag dem i 15-20 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.