Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Ciabatta
Ciabatta opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave ciabatta:
- 25 g gær
- 3 dl koldt vand
- 500 g fint hvedemel
- 1 dl jomfruolivenolie
- 2 tsk fint salt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Ciabatta:
Opløs gæren helt i det kolde vand i en stor skål. Hæld ca. halvdelen af melet i og slå det sammen til en glat masse. Slå luft i dejen i nogle minutter (3 minutter på maskine, 5 minutter med hænderne). Dejen skal blive meget elastisk. Dæk skålen med film og lad dejen hæve ved stuetemperatur i godt 2 timer, til den er hævet til 3-4 dobbelt størrelse og er fuld af bobler. (Skålen skal være så stor, at dejen ikke når filmen).
Slå dejen ned og tilsæt olie og salt. Ælt derefter resten af melet i dejen - men ikke mere end, at dejen er blødere end til et normalt brød. Konsistensen skal være sådan, at dejen lige akkurat kan hældes langsomt ud af skålen. Dæk skålen med film og lad dejen hæve til dobbelt størrelse - ca. 1 time.
Kom bagepapir på en plade. Skil forsigtigt med en skarp kniv dejen i 2 dele. Hæld meget forsigtigt den ene del ud på tværs af pladen og derefter den anden (hold i første omgang den anden halvdel af dejen tilbage med en dejskraber eller et smurt grydelåg). Det er vigtigt, at luftboblerne i dejen ikke bliver forstyrret for meget, da det er meningen, at brødet skal være meget grovporet. Sigt lidt mel over brødene og lad dem efterhæve i 45-60 minutter eller til dobbelt størrelse.
Bag brødene - gerne i fugtig ovn ved 220°C i 30-35 minutter til de er gyldne og lyder hule, når man banker dem under bunden. Lad dem køle af på bagerist.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.