Opskrifter » Bagværk » SmÃ¥kager & Cookies » Bastogne SmÃ¥kager
Bastogne Småkager opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Bastogne Småkager:
Bland mel, natron og sukker i en røreskål.
Tilsæt ingefær, smør, citronsaft, revet citronskal og de resterende ingredienser i. Honningen skal være tyktflydende. Hvis den er fast, skal den først lunes i en gryde. Brug evt. akaciehonning.
Rør først dejen sammen i skålen med en stor grydeske. Ælt den derefter færdig på køkkenbordet og stil den i køleskabet 2-3 timer.
Skær den afkølede dej i blokke, og tril dem til tykke ruller, der skæres i skiver og sættes på en smurt bageplade.
Bag kagerne ved ca. 175° i ca. 10 minutter, til de er jævnt brune. Pas på, de ikke bliver for mørke. Tag pladen ud sæt dem til afkøling på smørrebrødspapir.
Når alle kager er bagt, skal de i ovnen igen til eftertørring ved svagere varme (med varmluft kan man tørre flere plader af gangen).
Inden kagerne kommes i dåser, skal de være afkølet til stuetemperatur, og de skal være helt tørre og hårde, når man trykker med en negl på undersiden.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.