Opskrifter » Bagværk » Tærter » Pæretærte
Pæretærte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pæretærte:
- 150 g smør
- 240 g hvedemel
- 125 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- ½ tsk ingefær
- 1 æg
- 1 spsk vand
- 4 pærer
- Evt. lidt creme fraiche
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pæretærte:
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Bland sukker, vanillesukker og ingefær i.
Saml dejen hurtigt med æg og vand. Læg dejen koldt i 1 time.
Smør en tærteform eller springform (ca. 23cm i diameter).
Del dejen i 2 dele og rul hver del ud i en rund plade, der passer til formen. Læg den ene del i formens bund, og pres dejen op langs kanten.
Skræl pærerne og flæk dem. Tag kernehuset ud og skær pærerne i skiver. Læg skiverne i formen i et fint mønster. Læg den anden plade dej over pærerne og tryk godt til i kanten.
Pensl med koldt vand og drys med lidt sukker. Bag tærten midt i ovnen ca. 40 minutter ved 200°C. Servér den lun med creme fraiche eller flødeskum.
Tips: Tærten kan også laves med pærer fra dåse eller friske æbler