Opskrifter » Bagværk » Tærter » Banoffee Pie med Valnøddebund
Banoffee Pie med Valnøddebund opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave banoffee pie med valnøddebund:
- Valnøddebund:
- 155 g mel
- 2 spsk flormelis
- 85 g malede valnødder
- 80 g koldt smør i tern
- Fyld:
- 400 g kondenseret mælk
- 30 g smør
- 1 spsk lys sirup
- 4 bananer
- 3 3/4 dl piskefløde
- 50 g revet mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Banoffee Pie med Valnøddebund:
Sigt mel og flormelis ned i en stor skål. Kom de malede valnødder og smørternene i. Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til det ligner brødkrummer. Bland 2-3 spsk koldt vand i med en kniv, for at samle dejen. Tilsæt evt. mere vand.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og saml den til en kugle. Kom film omkring den og afkøl den i 15 minutter. Rul dejen ud, så den passer til en stor tærteform, og lad så formen med dej afkøle i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C.
Kom letsammenkrøllet bagepapir over dejen, og spred bønner eller ris over. Bag bunden i 15 minutter, fjern papir og bønner og bag den i endnu 10 minutter til den er gylden. Lad den køle helt af.
Til fyldet kommes den kondenserede mælk, smør og sirup i en lille gryde. Rør over jævn varme i 5 minutter til det koger og bliver tykt og karamelfarvet. Lad det køle lidt af.
Fordel karamellen over dejen, og fordel de 3 bananer skåret i skiver ovenpå. Lad tærten afkøle i 30 minutter.
Kom flødeskum over bananerne. Pynt med den sidste banan skåret i skiver og slut med revet chokolade.