Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Lun Æbledessert


Print opskriften på Lun Æbledessert Print opskrift

Del på Facebook

Lun Æbledessert opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave lun Æbledessert:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Lun Æbledessert:

Til 6 personer.

Forvarm ovnen til 180°C.

Skær æblerne i 8-12 både, og bland dem med sukker, smør og appelsinskal og -saft i en stor skål. Bland godt, indtil alle æblerne er dækket. Hæld dem i et ildfast fad (1½ liter), der er ca. 5 cm dyb, dæk med folie, og bag æblerne 40 minutter, indtil de er møre. Rør en enkelt gang undervejs.

Når æblerne har bagt ca. 30 minutter, forberedes dejlåget. Sigt melet ned i en skål, og gnid smørret i, indtil det ligner fine brødkrummer. Bland sukkeret i, og lav en fordybning i midten. Rør æg og mælk i med en kniv, indtil dejen er tyktflydende.

Tag folien af fadet, og kom dejen i skefulde over de bagte æbler, så de dækker overfladen. Drys med rørsukker og sæt fadet tilbage i ovnen. Bag 35 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes ind i dejlåget.

Servér desserten varm, evt. med flødeskum eller vanilleis.

Lun Æbledessert opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på Lun Æbledessert Print opskrift

Andre spændende opskrifter i bær & frugter kategorien

Sukkerfri Rabarbercrumble Pærer Belle Helene Nem Jordbærdessert med Skyrcreme og Chokolade Jordbærtrifli med Makroner Nem Jordbærtrifli Frisk Råcreme med Jordbær & Crunch