Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Lun Æbledessert
Lun Æbledessert opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave lun Æbledessert:
- 1 kg skrællede og udkernede madæbler
- 60 g sukker
- 25 g smeltet smør
- 1 tsk revet appelsinskal
- 2 spsk frisk appelsinsaft
- LÃ¥g:
- 125 g mel
- 3/4 tsk bagepulver
- 50 g smør
- 2 spsk sukker
- 1 letpisket æg
- 2-3 spsk sødmælk
- 1 tsk rørsukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Lun Æbledessert:
Til 6 personer.
Forvarm ovnen til 180°C.
Skær æblerne i 8-12 både, og bland dem med sukker, smør og appelsinskal og -saft i en stor skål. Bland godt, indtil alle æblerne er dækket. Hæld dem i et ildfast fad (1½ liter), der er ca. 5 cm dyb, dæk med folie, og bag æblerne 40 minutter, indtil de er møre. Rør en enkelt gang undervejs.
Når æblerne har bagt ca. 30 minutter, forberedes dejlåget. Sigt melet ned i en skål, og gnid smørret i, indtil det ligner fine brødkrummer. Bland sukkeret i, og lav en fordybning i midten. Rør æg og mælk i med en kniv, indtil dejen er tyktflydende.
Tag folien af fadet, og kom dejen i skefulde over de bagte æbler, så de dækker overfladen. Drys med rørsukker og sæt fadet tilbage i ovnen. Bag 35 minutter, eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes ind i dejlåget.
Servér desserten varm, evt. med flødeskum eller vanilleis.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.