Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter

Bær & Frugter

47 retter fundet i Bær & Frugter kategorien.

Ugens Opskrifter:

Nem Jordbærdessert med Skyrcreme og Chokolade Sommerdessert med Flødeboller & Frisk Frugt No-bake Kage med Jordbær


  1. Nem Jordbærdessert

    Nem Jordbærdessert

    Læg jordbærrene i en skål. Drys farin og vanillesukker over, og bland det godt. Lad det hele stå i køleskabet, til sukkeret er smeltet, og jordbærrene har afgivet saft, ca. 20 minutter. Rør forsigtigt igennem en gang undervejs. ...

  2. Nem Jordbærtrifli

    Nem Jordbærtrifli

    Til 4 personer. Rens jordbærrene, og skær dem ud i mindre stykker. Hæld hyldeblomstsaften ud over dem, tilsæt vanillekornene og lad det stå og marinere. Imens knuses makronerne groft, og vanillecremen piskes godt (du kan sagtens ...

  3. Sommerdessert med Flødeboller & Frisk Frugt

    Sommerdessert med Flødeboller & Frisk Frugt

    Knus makronerne og læg dem i bunden af et ovnfast fad. Tryk flødebollerne flade (med bunden i vejret) ovenpå makronerne. Pisk fløden stiv og vend den med creme fraiche eller yoghurt, Smag til med lidt vanillesukker. Hæld massen over...

  4. Nem Jordbærdessert med Skyrcreme og Chokolade

    Nem Jordbærdessert med Skyrcreme og Chokolade

    Til 4 stk. Rens jordbærrene og skær dem i stykker - fyld dem i bunden af glasset. Rør skyr med flødeskum, flormelis og vanillesukker og hæld det over jordbærrene. Smelt chokolade, piskefløde og smør i en gryde ved svag varm...

  5. Sukkerfri Rabarbercrumble

    Sukkerfri Rabarbercrumble

    Skyl rabarberne og skær dem i skiver på ca. 1 cm. Fordel dem i bunden af et ildfast fad. Mos bananen og bland de øvrige ingredienser i. Fordel crumblen over rabarberne og bag den i ovnen ved 200°C i 20 minutter eller til din crumb...

  6. Rabarber Crumble

    Rabarber Crumble

    Forvarm ovnen til 180°C. Skær rabarberne i 3 cm stykker. Læg rabarberne i et 1,2 liters ovnfast fad. Hæld vandet over og strø med sukker. Sigt melet i en skål, tilsæt smørret (skåret i mindre tern) og gnid med fingerspids...

  7. Frisk Råcreme med Jordbær & Crunch

    Frisk Råcreme med Jordbær & Crunch

    Til 6 personer. Pisk vanillekorn, sukker og æggeblommer til en æggesnaps. Pisk fløden stiv, og vend i. Smag til med skyr, så den bliver lidt mere frisk end en almindelig råcreme. Fordel cremen i bunden af 6 dessertglas. ...

  8. Pærer Belle Helene

    Pærer Belle Helene

    4 pers. Hæld saften fra pærerne. Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt den med vandet i en lille gryde, ved jævn varme under omrøring. Kog saucen igennem, til den er jævn. Pisk derefter fløde og smør i. Skær isen i sm...

  9. Jordbærtrifli med Makroner

    Jordbærtrifli med Makroner

    Knus makronerne og pres saften fra appelsinen. Bland de 2 ting sammen. (man kan også tilsætte lidt hakkede mandler). Rens og skær jordbærrene i mindre stykker. Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk fløden med vanillesukkeret ...

  10. Pære & Chokolade Crumble

    Pære & Chokolade Crumble

    Forvarm ovnen til 180°C. Skræl pærerne og del dem i kvarte. Put pærer, sukker, citronskal, citronsaft og ½ dl vand i en gryde. Lad det simre ved svag varme til pærerne er bløde. Lav dejen til crumblen - bland alle ingrediens...

  11. Mandelbund med Rabarberskum & Jordbær

    Blend mandlerne (med skal) groft. Tænd ovnen på 175°C Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk til det er helt stift. Vend de blendede mandler i æggehviderne. Fordel massen i en form foret med bagepapir. Bag bunden i o...

  12. Eton Mess med Bagte Rabarber

    Til 4 personer. Tænd ovnen på 120°C (ikke varmluft). Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til sukkeret er opløst. Smør marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen i o...

  13. Frisk Råcreme med Jordbær & Crunch

    Frisk Råcreme med Jordbær & Crunch

    Til 6 personer. Pisk vanillekorn, sukker og æggeblommer til en æggesnaps. Pisk fløden stiv, og vend i. Smag til med skyr, så den bliver lidt mere frisk end en almindelig råcreme. Fordel cremen i bunden af 6 dessertglas. ...

  14. Appelsinris

    Ris, vand, appelsinjuice, salt og sukker koges som almindelige ris - 12 minutters kog og 12 minutters trækken. Lad risene køle helt af. Pisk en æggesnaps af æg og sukker. Vend fløden i. Vend cremen med de afkølede ris. Læ...

  15. Hindbærsommersalat

    Blend eller mos hindbærrene, og vend fromage frais i. Smag til med vanillesukker. Pisk cremefine og vend den i frugtblandingen. Stil desserten koldt i mindst 1 time. Hak mandlerne og rist dem sammen med havregrynene på en tør pa...

  16. Hindbærskyrcreme med vanille

    Rør mascarponen med skyr, vanillekorn og sukker. Riv skallen fra limefrugterne fint. Brug kun det grønne, det hvide er bittert. Rør limeskallen i cremen og smag til. Vend hindbærrene i cremen og anret i portionsglas....

  17. No-bake Kage med Jordbær

    No-bake Kage med Jordbær

    Makroner og Daim knuses/hakkes og lægges i bunden af et tærtefad. Pisk fløden og vend flormelis, vanillesukker og den græske yoghurt heri. Læg massen ovenpå makronerne. Dæk til sidst det hele med jordbær skåret i kvarte/skive...

  18. Nem Jordbærdessert med Makroner

    Knus makronerne i hånden, så de ikke bliver helt til pulver. Hak Daim i grove stykker og bland det med makronerne og læg det i et kagefad/ildfast fad. Pisk fløden stiv, og vend den med skyren. Smag til med flormelis og vanillesukk...

  19. Rabarber Fool

    Til 6-8 portioner. Skær rabarberne i skiver og hæld dem i et ovnfast fad sammen med sukkeret (hak evt. ingefær fint, og vend det i rabarberne). Sæt fadet i ovnen ved 200°C i 25 minutter. Lad dem køle helt af. Gem lidt af siruppe...

  20. Jordbærtrifli med Makroner

    Pisk sukker, æggeblommer og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps. Pisk i en anden skål fløden til skum. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Kom jordbærrene til jordbærpureen i en gryde og kog dem godt møre. Blen...

  21. Nem Hindbærdessert i Glas

    Tænd ovnen på 175°C Tilbered knaset: bland sukker, smør, mandler og hvedemel i en skål. Smuldr dejen med fingrene, og bred den ud på en bageplade med bagepapir. Bag knaset gyldent i et par minutter. Vend blandingen lidt, så den...

  22. Kirsebærdessert a la Cheesecake

    Pisk fløden stiv og tilsæt creme fraiche (38%) og pisk lidt mere, så du får en jævn masse. Rør creme fraiche 18% sammen med sirup, flormelis og vanillekorn. Vend det i flødemassen. Lav en bund af knuste Digestive-kiks i en stor...

  23. Sukkerfri Rabarbercrumble

    Sukkerfri Rabarbercrumble

    Skyl rabarberne og skær dem i skiver på ca. 1 cm. Fordel dem i bunden af et ildfast fad. Mos bananen og bland de øvrige ingredienser i. Fordel crumblen over rabarberne og bag den i ovnen ved 200°C i 20 minutter eller til din crumb...

  24. Amerikansk Frugtsalat

    Saften fra frugterne, æggene, vanillekornene og sukkeret varmes op til lige under kogepunktet. Det må ikke koge, for så størkner æggene. Når det er tyknet, sættes det på køl. Pisk flødeskummet, og bland det med cremen - sma...

  25. Sommerdessert med Flødeboller & Frisk Frugt

    Sommerdessert med Flødeboller & Frisk Frugt

    Knus makronerne og læg dem i bunden af et ovnfast fad. Tryk flødebollerne flade (med bunden i vejret) ovenpå makronerne. Pisk fløden stiv og vend den med creme fraiche eller yoghurt, Smag til med lidt vanillesukker. Hæld massen over...

  26. Jordbær Trifli med Appelsin

    Til 6 personer. Knus makronerne og pres saften fra appelsinen. Bland saften med makronerne (tilsæt evt. lidt hakkede mandler også). Rens og skær jordbærrene i mindre stykker. Smelt chokoladen over vandbad. Pisk fløden stiv ...

  27. Jordbærtrifli med Makroner

    Jordbærtrifli med Makroner

    Knus makronerne og pres saften fra appelsinen. Bland de 2 ting sammen. (man kan også tilsætte lidt hakkede mandler). Rens og skær jordbærrene i mindre stykker. Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk fløden med vanillesukkeret ...

  28. Kold Banancreme med Hindbær

    Til 2 personer. Skræl bananerne og blend dem med kokosmælken og vanillesukker. Servér cremen toppet med friske hindbær og hakket chokolade. Tip! Prøv med andre bær, f.eks. dejlig søde danske jordbær....

  29. Nem Jordbærdessert med Skyrcreme og Chokolade

    Nem Jordbærdessert med Skyrcreme og Chokolade

    Til 4 stk. Rens jordbærrene og skær dem i stykker - fyld dem i bunden af glasset. Rør skyr med flødeskum, flormelis og vanillesukker og hæld det over jordbærrene. Smelt chokolade, piskefløde og smør i en gryde ved svag varm...

  30. Hyldeblomst Marineret Melonsalat med Softice

    Til 6 personer. Lav kugler af begge meloner. Kom dem i en skål og vend hyldeblomstsaft, citronsaft og basilikum sammen med frugten. Stil melonsalaten tildækket i køleskabet indtil servering. Fordel melonsalaten i portionsskåle, to...

  31. Rabarberdessert med Skyr & Havregryn

    Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en spiseskefuld vand sammen med Hermesetas og vanille. Lad det køle af. Smelt honningen på en stegepande, og tilsæt hakkede mandler og havregryn. Vend det godt rundt, og læg...

  32. Lækker Dessert med Banan

    Skær bananen og dadlen i mindre stykker. Bland alle ingredienserne i en lille skål, og stil den på køl til den skal spises. Denne dessert er god til folk på slankekure, der trænger til lige at få stillet den værste sukkertrang...

  33. Rabarber Bagt med Polenta

    Vask rabarberne og snit dem i små stykker. Vend dem sammen med sukker og fordel dem i 2 ovnfaste skåle. Bland de to slags mel med sukker, bagepulver og salt. Hak det kolde smør i til en smuldredej. Vend forsigtigt kærnemælken ...

  34. Nem Jordbærtrifli

    Nem Jordbærtrifli

    Til 4 personer. Rens jordbærrene, og skær dem ud i mindre stykker. Hæld hyldeblomstsaften ud over dem, tilsæt vanillekornene og lad det stå og marinere. Imens knuses makronerne groft, og vanillecremen piskes godt (du kan sagtens ...

  35. Rabarber Crumble

    Rabarber Crumble

    Forvarm ovnen til 180°C. Skær rabarberne i 3 cm stykker. Læg rabarberne i et 1,2 liters ovnfast fad. Hæld vandet over og strø med sukker. Sigt melet i en skål, tilsæt smørret (skåret i mindre tern) og gnid med fingerspids...

  36. Pærer Belle Helene

    Pærer Belle Helene

    4 pers. Hæld saften fra pærerne. Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt den med vandet i en lille gryde, ved jævn varme under omrøring. Kog saucen igennem, til den er jævn. Pisk derefter fløde og smør i. Skær isen i sm...

  37. Nem Frugtsalat

    3 personer. Skræl æblet, og skær det i tern. Skær pære og ananas i små tern, og vend frugten i yoghurten. Stil salaten koldt, og rør forsigtigt rundt i den, lige inden servering....

  38. Lun Æbledessert

    Til 6 personer. Forvarm ovnen til 180°C. Skær æblerne i 8-12 både, og bland dem med sukker, smør og appelsinskal og -saft i en stor skål. Bland godt, indtil alle æblerne er dækket. Hæld dem i et ildfast fad (1½ liter), der ...

  39. Jordbær Romanoff II

    4 personer. Bland jordbær, likør, appelsinskal og sukker i en stor skål, dæk til og sæt den i køleskab i 1 time. Lad jordbærrene dryppe af, men gem væden. Purér ca. 1/4 af bærrene med væden. Fordel resten af bærrene i ...

  40. Trifli med Sveskekompot

    Bring svesker, vand og sukker i kog i en gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter - rør af og til. Tilsæt portvin og citronsaft og lad sveskekompotten køle af. Vend mandlerne i. Rør æggeblommer, sukker og majsstivel...

  41. Rabarberkage med Kokos

    Smør 4 ovnfaste portionsskåle eller et større fad. Snit rabarberne i 1 cm store stykker, bland dem med sukker og kartoffelmel og fordel blandingen i skålene. Pisk smør og sukker tykt og pisk æggeblommerne i en ad gagen. Pisk hvi...

  42. Jordbærtrifli

    Jordbærrene renses, skæres i skiver og drysses med sukker. Makronerne knuses og kommes i dessertglas eller en skål så de dækker bunden. Hedvinen (portvin eller sherry) hældes henover. Jordbærrene fordeles ovenpå. Yoghurt og su...

  43. Carpaccio af Appelsin & Kiwi

    Skræl kiwifrugterne og skær dem i meget tynde skiver. Skær skallen af appelsinerne og skær kødet i meget tynde skiver. Fordel frugterne på 4 tallerkener. Pynt med honning rørt med mynte. Server fromage frais, der er smagt...

  44. Jordbær Romanoff I

    Pil og skyl jordbærrene, og lad dem dryppe af. Halvér jordbærrene, eller skær dem i skiver. Læg dem i en skål og overhæld dem med appelsinsaft, sukker og Curacao. Lad jordbærrene trække 1 times tid i køleskab, før de anrett...

  45. Lækker Kiwidessert

    Skræl kiwierne - som skal være kolde - og mos dem. Smag til med sukker og lidt citronsaft. Pisk fløden stiv med flormelis, rør den i creme fraichen - gem lidt til pynt - og smag til med sherry. Læg skiftevis kiwimos og sherrysku...

  46. Krydrede Ananasskiver

    Skræl ananasen og skær den i 1-2 cm tykke skiver. Fjern midterstokken og skær eventuelt skiverne i halvcirkler. Opvarm halvdelen af margarinen sammen med honning, ingefær og kardemomme på en teflonplade. Steg ananasskiverne på begg...

  47. Nem Jordbærdessert

    Nem Jordbærdessert

    Læg jordbærrene i en skål. Drys farin og vanillesukker over, og bland det godt. Lad det hele stå i køleskabet, til sukkeret er smeltet, og jordbærrene har afgivet saft, ca. 20 minutter. Rør forsigtigt igennem en gang undervejs. ...

  48. Vanilledessert med Bær

    Fold en form af bagepapir som passer til en lille bradepande. Pisk æg og sukker skummende. Bland de tørre ingredienser. Sigt blandingen ned i æggesnapsen. Rør vandet forsigtigt i. Hæld dejen i papirsformen og bag kagen ved 200°C...

  49. Fyldte Citroner

    Forbered citronskålene. Skrub frugterne godt i lunkent vand. Brud en skarp lille kniv og skær et låg og en lille bid af bunden på citronerne så de kan stå. Grav frugtkødet ud. Gem 1-2 spsk rent frugtkød fra hver citron (skær hinder...

  50. Gratinerede Jordbær

    Riv marcipanen ned i en skål, og rør den blød med likøren. Pisk æggeblommer skummende med flormelisen. Stil skålen i vandbad, og opvarm under stadig piskning, til saucen jævner. Rør da marcipan/likørblanding sammen med marsalavi...

  51. Jordbærkager (butterdej)

    Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden, dæk dem med et klæde og lad dem tø op. Del pladerne og læg dem på en plade med bagepapir. For at kunne løfte et låg ud af butterdejen, skærer man et 1 cm mindre rektangel inde i dejp...

  52. Friterede Hyldeblomster

    Rusk blomsterklaserne så alle løse blomster falder af. Fyld en skål med koldt vand og skyl blomsterne ved at dyppe dem hurtigt i vandet. Lad dem dryppe af i et dørslag. Bland mel, salt og mælk til en jævning. Del æggene i blommer ...

  53. Marcipanpærer

    Skyl citronen og skær en bid af skallen af. Pres saften af. Skræl og halvér pærerne. Skær kernehuset ud og dryp citronsaften over pærerne. Bland vin, citronskal, kanelstang, nelliker og 2 spsk honning og bring det i kog. Læg pære...

  54. Indonesiske Friturestegte Bananer

    Pil og skær bananerne i 2-3 lige store stykker. Smelt smørret i en lille gryde. Kom kokosmælk, rismel, salt, sukker, revet kokos og det smeltede smør i en skål og pisk det sammen - helst med en elpisker til en god glat dej med en ko...

  55. Solbærkogte Pærer med Engelsk Creme

    Solbærkogte pærer: Skræl pærerne smukt fra stilk mod blomst. Lad stilken blive på. Kom pærerne i en gryde med vand, solbær og sukker. Kog pærerne ved svag varme ca. 30 minutter til de er helt møre. Du kan med fordel have lå...

  56. Appelsin med Makronflødeskum

    Skær appelsinerne i skiver og fjern den hvide hinde. Læg dem i en skål og kom rørsukker over. Gør det gerne i løbet af dagen, og gå og vend appelsinerne en gang imellem. Lige inden du serverer deserten, så pisk en flødesku...