Opskrifter » Desserter » Is » Citronsorbet
Citronsorbet opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave citronsorbet:
- 3 citroner
- 1½-2 dl lys sirup
- 2½ dl mineralvand
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 1 knsp salt
- Citronmelisse
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Citronsorbet:
Skrub citronerne godt i lunkent vand. Riv skallen af en citron, og pres saften fra alle 3 citroner.
Bland sirup og mineralvand i en gryde og opvarm til siruppen er smeltet. Afkøl derefter i koldt vandbad. Tilsæt citronsaft og citronskal og bland det godt. Stil det i fryseren ca. 1 time.
Pisk æggehviden med saltet til fast skum og vend det forsigtigt i den halvfrosne masse. Sæt den tilbage i fryseren ca. 2 timer. Tag skålen ud og pisk isen igennem et par gange undervejs, så isktystallerne ikke bliver for store.
Dyp eventuelt serveringsglassene i lidt vand eller citronsaft og derefter i sukker, så der dannes en "frosset" kant. Ske sorbeten op i fire portionsglas og pynt med blade af citronmelisse. Servér straks.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.