Madkampen.dk » Ingredienser » Citroner

Opskrifter på mad med Citroner

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor citroner indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Kylling i Mælk

    Forvarm ovnen til 180°C og find en tætsluttende ovnfast gryde. Skyl kyllingen under koldt rindende vand og dup den tør med en køkkenrulle. Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i olivenolie og smør i gryden på blusset, i...


  2. Rødbedesalat med Sesam

    Kog, smut og skær rødbederne i skiver eller strimler. Mos hvidløget med saltet pø et bræt med knivens flade side. Rør tahinen op med citronsaft, lidt ad gangen. Rør hvidløget i, og derefter så meget vand, at det bliver en ...


  3. Hyldeblomstsaft med Jordbær

    Kog sukker og citronsyre op i vandet til sukkeret er opløst. Ryst hyldeblomstskærmene godt for snavs og insekter. Skyl hvis det er nødvendigt. Skyl citronerne og skær dem i skiver. Fordel blomster og citronskiver i en gryde med...


  4. Ingefær Shots med æble

    Skræl ingefæren og skær den i skiver. Skær ligeledes citronerne i skiver. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Lad det hele småkoge under låg i 45-55 minutter. Når det er kølet lidt af, tilsættes honningen,...


  5. Ingefær Shot

    Skræl ingefæren og skær den i skiver. Skær hele citroner i skiver med skal på. Kog vand, ingefær, citroner (evt. gurkemeje) og sukker i 45 minutter. Si og afkøl. Og kom derefter drikken på flaske. Drik 2-4 cl om dagen fo...


  6. Lemoncurd

    Riv citronskallen fint og pres saften ud af citronerne. Kom skal, saft, sukker, æg og vanillekorn i en gryde, og tilsæt smør skåret i små tern. Pisk konstant over svag varme i ca. 15 minutter, til smørret er smeltet, og massen e...


  7. Detox-Vand

    Vask citron og agurk og skær dem i tynde skiver. Hæld citronskiver, agurk og mynteblade i en kande og fyld op med vand. Stil vandet på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over inden det drikkes....


  8. Citronsalt

    Riv citronerne på den fine side af et rivejern. Hak hvidløget grodt og hæld alle ingredienserne op i en blender eller foodprocessor. Blend til alle krydderurterne er blendet i småstykker, men ikke så lang til, at saltet bliver for f...


  9. Amerikansk Frugtsalat

    Saften fra frugterne, æggene, vanillekornene og sukkeret varmes op til lige under kogepunktet. Det må ikke koge, for så størkner æggene. Når det er tyknet, sættes det på køl. Pisk flødeskummet, og bland det med cremen - sma...


  10. Gammeldags Citronlimonade

    Kog sukker og vand til sukkeret er opløst. Afkøl sukkerlagen lidt. Skær citronerne i skiver, kom dem i en skål og hæld citronsaft og sukkerlagen over. Lad det trække 4 timer inden det serveres med knust is og evt. lidt mynte som...


  11. Thairet med Fisk

    Skær løg og tomater i tern. Pres de 2 fed hvidløg, og skær de andre 2 i fine skiver. Riv halvdelen af ingefæren på den fine side af rivejernet, skær den anden halvdel i fine skiver. Skær det ene bundt koriander groft, pluk ...


  12. Dukan - Citronmarineret Kalvelever & Balsamicostegte Løg

    Til 2 personer. Fjern eventuelle hinder og sener fra kalveleveren. Læg leveren i et fad. Pres citronsaften over. Krydr med salt og peber. Vend rundt og krydr på den anden side. Lad leveren trække tildækket i køleskabet i 1 time. ...


  13. Hyldeblomstsaft

    citroner

    Kom skærmene i en stor gryde eller lignende beholder med låg. Skyl citronerne godt og skær dem i skiver. Læg citronskiverne i gryden ovenpå skærmene. Bland citronsyren med sukkeret (evt. rørsukker), og opløs sukkeret i kogend...



  14. Citron-Marengs Tærte

    Start med bunden: Sigt melet ned i en skål. Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til det ligner smuldret brødkrumme. Tilsæt resten af ingredienserne til dejen. Ælt det hele raskt sammen på et meldrysset bord. Pak dejen ind i ...


  15. Græsk Vintersalat med Feta

    Skær kålen i kvarte, fjern stokken. Snit kålen meget fint, kom den i en stor skål. Drys med en stor håndfuld groft salt og kram kålen med hænderne til den begynder at safte, falde sammen og blive blødere. Den skal ikke være helt...


  16. Fransk Citrontærte

    Sæt ovnen på 150°C. Smør en form (20x28 cm). Lad mørdejen tø lidt op. Bland mandler og farin. Drys halvdelen af blandingen over dejen. Rul dejen ud på et melet bord. Vend dejen. Drys resten af blandingen på og rul ud. Beklæd formen...


  17. Citronsorbet

    Skrub citronerne godt i lunkent vand. Riv skallen af en citron, og pres saften fra alle 3 citroner. Bland sirup og mineralvand i en gryde og opvarm til siruppen er smeltet. Afkøl derefter i koldt vandbad. Tilsæt citronsaft og citronska...


  18. Fyldte Citroner

    Forbered citronskålene. Skrub frugterne godt i lunkent vand. Brud en skarp lille kniv og skær et låg og en lille bid af bunden på citronerne så de kan stå. Grav frugtkødet ud. Gem 1-2 spsk rent frugtkød fra hver citron (skær hinder...


  19. Hyldeblomstdrik

    Skyl skærmene meget grundigt i flere hold vand. Kom dem i en stor gryde eller lignende beholder med låg. Skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg citronskiverne i gryden. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs sukkeret (evt. r...


  20. Quorn-fileter og Zucchini på Spyd

    citroner

    Skær quorn fileter og zucchini i store stykker. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Hæld marinaden over fileterne og lad dem trække i ca. 10 minutter før grillning. Sæt skiftevis filet og squash på spyd (træspy...



  21. Gulerodsmarmelade

    Gulerødderne skrabes, skylles og skæres i tynde skiver, der koges møre i vand og derefter pureres. Sukker samt skallen fra 2 citroner og saften fra alle 4 koges sammen med pureen, indtil marmeladen er tilpas jævn. Der tilsættes ...


  22. Ceviche

    Start gerne aftenen før eller tidligt om morgenen. Skær torsken i tern eller strimler og kom dem i citronsaft i en skål, således at alle stykker ligger godt nede i saften. Sæt fisken i køleskab hen over natten eller som minimu...


  23. Citronsirup

    Skrab kornene ud af vaniliestangen. Bland alle ingredienserne i en gryde og lad det koge til det tykner. ...


  24. Marokkansk Chermoula

    citroner

    Pil skalotteløgene og skær dem i tynde skiver. Riv skallen af begge citroner, og pres saften ud. Skyl chilipeberen og fjern kernerne. Striml den fint. Bland skalotteløg, chilipeber, citronskal, friskpresset citronsaft, ingefær...



  25. Lemon Chicken (kendt fra Alle Elsker Raymond)

    citroner

    Sæt ovnen på 225°C. Skyl kyllingelårene i koldt vand og tør dem. Skrub 2 af citronerne godt og riv det gule af skallen. Pres saften af dem. Skær den tredje citron i skiver til pynt. Pres hvidløgsfedene og bland med citronskal, cit...