Opskrifter » Desserter » Marengs » Sankthans Marengs
Sankthans Marengs opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave sankthans marengs:
- 4 æggehvider
- ½ tsk eddike
- 250 g sukker
- 100 g hasselnødder
- Fyld:
- 1/4 liter piskefløde
- ½ kg jordbær
- 3-4 nektariner
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Sankthans Marengs:
Pisk æggehviderne stive. Kom eddike og sukker i, og pisk til marengsen er sej. Vend hurtigt hasselnødderne (nemmest med flager) i, og læg massen som et bjerg 20-25 cm i diameter på en bageplade med bagepapir.
Bag marengsen ca. 1 time ved 125°C, og sæt den til afkøling på en rist.
Pynt den, når den er helt kold, og lige inden servering med flødeskum og masser af jordbær samt nektariner i både.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.