Opskrifter » Hovedretter » Grøntsager » Kartoffelgullasch
Kartoffelgullasch opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kartoffelgullasch:
- 1,2 kg faste kartofler
- 100 g saltet flæsk
- 1 spsk margarine
- 250 g løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk paprika
- 4 spsk tomatpuré
- 1½ dl creme fraiche
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- 1/4 tsk stærk paprika
- ½ liter oksebouillon
- 1 bundt persille
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kartoffelgullasch:
Pil løgene og skær dem i små tern. Skræl kartoflerne og læg dem i koldt vand. Stil dem til side.
Skær sværen fra og skær flæsket i små tern. Smelt fedtstoffet i en gryde og brun flæsket langsomt.
Tilsæt løgene og steg dem blanke ved svag varme. Pil hvidløgene og pres dem i. Drys paprika over og lad det stege med en tid. Tilsæt tomatpuré og creme fraiche og krydr med salt, peber og paprika. Hæld bouillonen på og bring det i kog.
Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i 3 cm store tern. Kom kartoflerne i gryden, læg låg på og lad det simre i 25 minutter eller til de er gennemkogte.
Skyl persillen og hak halvdelen af den fint. Smag gullaschen til, rør den hakkede persille i gryden og drys hele persilleblade over.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.