Opskrifter » Hovedretter » Grøntsager
Grøntsager
18 retter fundet i Grøntsager kategorien.
-
Majas Brunkål
Smelt sukker i en stor gryde, tilsæt margarine og rør rundt. Baconstykket lægges i sukkermassen og brunes let på alle sider. Hvidkålen snittes. Tag baconstykket op mens hvidkålen vendes i sukkermassen. Nu lægges baconstykket...
-
Karrykål
Brus karryen af i margarine i en stor gryde. Svits derefter kødet gryden. Når det er skilt og har skiftet farve, tilsættes kålen. Der skrues ned for varmen, og retten simrer i ca. 45 minutter (eller til kålen er helt mør)....
-
Nem Wok med Grøntsager
Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken - skyl dem i rigeligt koldt vand. Opvarm olien i en sautergryde eller wok. Svits grøntsagerne kort (et par minutter). Tilsæt nudlerne, og rør godt rundt. Smag til med soya og fiskesauce ...
-
Spidskålsflan med Bacon
4-5 personer. Snit kålen fint, og skær løgene i tynde skiver. Blanchér grøntsagerne 2 minutter i kogende, letsaltet vand. Lad kål og løg dryppe af i en sigte. Klip baconen i strimler, og rist dem sprøde på en pande. Lad de...
-
Mexikansk Bønnegryde
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 timer. Lad dem dryppe af. Skræl kartofler, gulerødder, løg og selleri og skær dem i tern. Rens porrerne og skær dem i ringe. Flæk chilien, fjern kernerne og skær den ...
-
Squashgratin
Skær squashen i små tern, og porren i ringe. Sautér begge dele i lidt olie på en pande. Drys med salt og peber og lad det afkøle. Bag smør og mel op i en stor gryde - tilsæt mælken lidt efter lidt imens der røres godt. Lad de...
-
Ovnbagte Peberfrugter
Til 4 personer. Tænd ovnen på 180°C. Læg de hele peberfrugter på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen til de er helt bløde. Sørg undervejs for at de ikke brænder på ved at vende dem forsigtigt en gang imellem. D...
-
Blomkålsgratin med Skinketern
Til 4 personer. Del blomkålen i buketter, og kog dem i vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i tern. Kom mel og 1½ dl af mælken i en gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt...
-
Maskeret Blomkål
Kog æggene til de er hårdkogte. Skær blade og stok af blomkålen, og kog det i letsaltet vand i 12-15 minutter - det skal kun lige være mørt. Læg det til afkøling på et fad. Rør ymer, salt, peber, karry, sennep og dild sammen...
-
Majas Brunkål
Smelt sukker i en stor gryde, tilsæt margarine og rør rundt. Baconstykket lægges i sukkermassen og brunes let på alle sider. Hvidkålen snittes. Tag baconstykket op mens hvidkålen vendes i sukkermassen. Nu lægges baconstykket...
-
Karrykål
Brus karryen af i margarine i en stor gryde. Svits derefter kødet gryden. Når det er skilt og har skiftet farve, tilsættes kålen. Der skrues ned for varmen, og retten simrer i ca. 45 minutter (eller til kålen er helt mør)....
-
Brunkål (10 pers.)
Brun sukkeret langsomt til karamel i en tykbundet og stor gryde. Kom kål og krydderier i og lad det svede i karamellen i 5 minutter. Kom vand på. Lad det simre til alt vand er forsvundet. Det skal foregå over meget svag varrme. Så er...
-
Fennikelgratin med Skinke
Rens, skyl og blanchér fennikelen i letsaltet vand, ca. 3 minutter. Tag fennikelen op, lad den dryppe af og svale af. Mål 5 dl af kogevandet op. Del fennikelen i 8 dele, fjern den grove stok. Smør et gratinfad med let smeltet eller f...
-
Indisk Grøntsagscurry
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Pil løget og hak det fint. Udkern chilifrugten og skær den i fine strimler (husk at vaske hænder straks efter). Opvarm olien i en stor stegegryde. Tilsæt kartofler, løg og chili og brun ved mi...
-
Fyldte Kartofler
Skrub kartoflerne godt. Kog dem 20-30 minutter, eller til de er knapt møre. Skær dem igennem på langs og grav forsigtigt indmaden ud. Skær kartoffelindmad og skinke i små tern og hak løgene fint. Opvarm ovnen til 200°C. Smelt fedt...
-
Festlige Bagekartofler
Sæt ovnen på 100°C. Skyl og skrub kartoflerne godt. Prik skallen med en gaffel, så dampen kan slippe ud. Læg dem i et ovnfast fad, og sæt dem ind nederst i ovnen. Bag ca. 1 time (store kartofler 15-30 minutter længere). Kontrollér m...
-
Kartoffelpletter
Rør kartoffelmosen med skinke, majs, 2 spsk løg, persille, salt og peber. Smelt lidt margarine, eller anvend flydende, på en teflonpande. Sæt kartoffelpletter på (knap 1 dl blanding pr. stk.), og tryk dem flade med en stegespade. St...
-
Kartoffelgullasch
Pil løgene og skær dem i små tern. Skræl kartoflerne og læg dem i koldt vand. Stil dem til side. Skær sværen fra og skær flæsket i små tern. Smelt fedtstoffet i en gryde og brun flæsket langsomt. Tilsæt løgene og steg de...
-
Ungarsk Bønneret
Bønnerne skæres i små stykker, som koges i saltet vand ca. 10 minutter. Baconen brunes på panden uden fedtstof. Løg og hvidløg hakkes og brunes med. Tilsæt hakket persille, skinketern og bønner. Lad det simre i 5 minutter. ...
-
Kartoffelroulade
6-8 personer. Bedst, når den bages dagen før! Kartoflerne rives og vrides i et viskestykke. Bredes ud på bagepapir i en stor bradepande. Salt, peber og den hakkede persille fordeles over kartoflerne. Bacon svitses på panden (el...