Opskrifter » Hovedretter » Lam » Marokkansk Tagine Med Lam
Marokkansk Tagine Med Lam opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marokkansk tagine med lam:
- 100 g kikærter
- Ca. 500 g skært lammekød
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 30 g frisk ingefær
- 1 spsk spidskommenfrø
- 2 fennikel
- 2 spsk smør
- 5 spsk honning
- Tørret chili
- 10 cm hel kanel
- 1 usprøjtet citron
- 100 g rosiner
- 3 spsk letristede mandler
- 3 spsk letristede sesamfrø
- Frisk mynte
- Frisk koriander
- Lidt havsalt
- Friskkværnet peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Marokkansk Tagine Med Lam:
Udblød kikærterne natten over – i køleskabet eller et køligt sted – i rigeligt koldt vand. Hæld vandet fra og kog de udblødte kikærter i rigeligt nyt vand i 30-50 minutter (kogetiden kan variere en del). Hæld kogevandet fra.
Skær lammekødet i tern. Hak løg og hvidløg fint. Riv ingefæren. Rist spidskommen og knus dem derefter i en morter eller krydderikværn. Hak fennikeltoppene (stænglerne) fint og skær resten af fenniklen i grove stykker.
Bland lammekød med løg, hvidløg, ingefær og spidskommen. Brun lammekødet og kom sesamfrø og kikærter ved og kog yderligere ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og honning.
Vend fennikeltoppene, finthakket mynte eller koriander, eller begge dele, i retten – eller strø krydderurterne udover. Undgå at koge dem med, for så mister især korianderen sin karakter.
Spis lammeretten som den er, eller servér couscous, bulgur eller ris til.
Set i "Til Middag Hos Janus Nabil Bakrawi"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.