Madkampen.dk » Ingredienser » Kikærter

Opskrifter på mad med Kikærter

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor kikærter indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Spinatsalat med Kikærter & Ost

    Rist kikærterne på en pande. Bland det sammen med spinat (skyllet og plukket)citronsaft, citronskal og olivenolie. Høvl osten over inden servering....


  2. Ristede Kikærter

    Tænd ovnen på 220°C Læg de kogte kikærter på et viskestykke, og dup dem helt tørre. Fjern løst skind. Læg kikærterne på et stykke bagepapir og sprøjt med lidt olivenolie. Rul dem rundt, så det bliver fordelt over det hele...


  3. Marokkansk Kyllingestuvning

    Til 4 personer. Smelt smørret i en pande ved middel varme. Tilsæt hakket løg, presset hvidløg, safran, gurkemeje, kommen, koriander, paprika, peber, cayennepeber og sautér i ca. 10 minutter til løgene er møre. Tilsæt kyllin...


  4. Kikærtedeller

    Lun kikærterne og blend dem sammen med hvidløg, persille og gulerødder (skåret i tern). Saml farsen med æggene, og tilsæt lakrids og citronsaft. Er dellerne for tørre eller er de svære at samle, kan du tilsætte lidt smør ell...


  5. Falafel-Pita (Vægtvogterne)

    4 portioner - 11 ProPoints pr. portion Tahini: rist sesamfrøene på en tør pande og blend dem derefter. Tilsæt vand og citronsaft og blend i ½ minut. Tilsæt olie og salt og blend til en puré. Falafel: Hak løgene og mos kikæ...


  6. Rød Tzatziki

    Pil hvidløgene og skær peberfrugten over og tag kernerne ud. Blend hvidløg, peberfrugt og kikærter i en blender. Tilsæt skyr - rød godt rundt, og smag til. Ønskes en tykkere konsistens, kan man tilsætte lidt flere kikærter. ...


  7. Lækre Falafel

    Sæt kikærterne i blød natten over. Lad dem dryppe af i en sigte. Pil og hak løg og hvidløg. Put alle ingredienser i en blender eller foodprocessor og kør det til du har en fast og blød dej. Lad dejen stå 4-6 timer ved stuetemp...


  8. Falafel

    Udblød kikærterne i 10-12 timer. Kog dem i nyt vand ca. 1 time. Lad dem dryppe af i en si. Purér hvidløg, løg, kikærter, æg, krydderier, persille og citronsaft i en foodprocessor. Konsistensen skal være som en fast fars. Er den f...


  9. Hummus

    Udblød kikærterne 10-12 timer. Kog dem møre i nyt vand, ca. 1 time. Lad dem dryppe godt af i en si. Purér dem i foodprocessor sammen med citronsaft, hvidløg, olie og krydderier. Hvis mosen virker for fast, kan den tilsættes mere...


  10. Marokkansk Tagine Med Lam

    Udblød kikærterne natten over – i køleskabet eller et køligt sted – i rigeligt koldt vand. Hæld vandet fra og kog de udblødte kikærter i rigeligt nyt vand i 30-50 minutter (kogetiden kan variere en del). Hæld kogevandet fra. ...


  11. Marokkansk Inspireret Oksekødssuppe

    Læg oksespidsbrystet i en gryde og dæk med koldt vand. Kog ved svag varme og fjern skum og fedt med en stor ske. Tilsæt salt og fjern skum igen. Tilsæt hel peber, hele koriander og kog til kødet er mørt (ca. 2½ time). Tag kødet op o...


  12. Kikærtesuppe

    Skyl ærterne godt og læg dem i blød i koldt vand natten over. Kog dem i 2 liter frisk vand med løg, porrer, laurbærblade og timian samt de pillede, delte hvidløgsfed. Suppen skal koge 2-2½ time eller til ærterne er godt møre....


  13. Marokkansk Kylling

    Pil løget og hak det. Opvarm olien ved jævn varme i en stor gryde. Tilsæt løg, kikærter og 1 tsk salt og brun i ca. 5 minutter. Rør linser, tomatpuré og ½ spsk spidskommen i. Hæld bouillonen over og bring i kog. Skru ned og lad ...