Opskrifter » Hovedretter » Madpandekager » Fyldte Pandekager med Oksekød
Fyldte Pandekager med Oksekød opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fyldte pandekager med oksekød:
- Pandekager:
- 250 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 5 dl mælk
- 4 æg
- 3 spsk olie
- Fyld:
- 500 g hakket oksekød
- 400 g løg
- ½ dl olivenolie
- Salt
- Peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 70 g tomatpuré
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Fyldte Pandekager med Oksekød:
Til 4-6 personer.
Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri dej. Rør æggene i et ad gangen, og lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Rør olien i dejen. Kom lidt fedtstof på panden til den første pandekage, ellers ikke. Steg pandekager af alt dejen - der bliver 12-15 tynde pandekager af portionen.
Svits de hakkede løg i olien.
Kom kødet i, og steg til det skiller og bruner en anelse. Tilsæt salt og peber.
Kom hakkede tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved, og lad det simre i 10-15 minutter ved svag varme. Smag til.
Fordel fyldet på pandekagerne, og rul dem sammen.
Læg de fyldte pandekager side om side i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 250°C 10-15 minutter. Server med en lækker salat til.
Tip! Du kan gratinere med lidt revet ost over.
Du kan lægge dine pandekager i en foliebakke, og fryse dem. Så skal de frosne pandekager have 25-30 minutter i en 200°C varm ovn, og der er nem aftensmad en dag, hvor tiden kniber.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.