Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Kartoffelmoussaka pÃ¥ Dansk
Kartoffelmoussaka på Dansk opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kartoffelmoussaka på Dansk:
Svits oksekødet til det er brunt, hak løg samt hvidløg og svits det med køddet.
Tilsæt bouillon, tomatkoncentrat, basilikum, salt og peber og lad det småkoge i et par minutter.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver sammen med de friske tomater.
Pisk herefter mælk og mel i en gryde og bring det kort i kog, til det er jævnt. Tag kort gryden fra varmen og tilsæt osten samen salt og peber.
Dernæst bygges moussakaen lagvis op i en ovnfast fad - start med kødsauce, så kartoffelskiver og tomatskiver. Afslut med ostesauce på toppen og dæk den til med folie, mens den bages i 1 time ved 180°C.
Fjern folien, hæv temperaturen til 200°C og bag de sidste 15 minutter, så du får en fin og sprød overflade på din moussaka.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.