Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Oksepie med Krydrede Bønner
Oksepie med Krydrede Bønner opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave oksepie med krydrede bønner:
- Kartoffelmos:
- 1 kg melede kartofler
- 500 g gulerod
- 1 liter vand
- 1½ dl kogende mælk
- 75 g revet ost
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- Fyld:
- 10 g smør
- 50 g finthakket zittauerløg
- 400 g hakket oksekød
- ½ liter Karolines tomatsauce med creme fraiche
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- Krydrede Bønner:
- 1 liter vand
- 1 tsk groft salt
- 300 g grønne bønner
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk olivenolie
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Oksepie med Krydrede Bønner:
Kom kartofler og gulerødder i kogende vand og kog dem under låg i ca. 20 minutter - eller til de er møre. Hæld vandet fra grøntsagerne og damp dem tørre. Mos dem groft evt. med en kartoffelstøder. Rør mælk, ost, salt og peber i mosen. Smag til.
Lad smørret smelte i en sauterpande, ved kraftig varme, men uden at det bruner og svits løget i ca. 1 minut. Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 1 minut. Tilsæt tomatsauce, salt og peber og bring saucen i kog. Lad den koge i ca. 2 minutter og smag til. Hæld kødsaucen i et ovnfast fad og fordel mosen herpå som et låg. Drys 2 spsk ost på og gratiner oksepien øverst i ovnen til osten er gylden.
Bring imens vand og salt i kog og kog bønnerne uden låg i ca. 4 minutter. Hæld vandet fra bønnerne og damp dem tørre. Vend hvidløg og olie i bønnerne og server dem lune til oksepien.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.