Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Sprøde Kartofler med Krydret Oksekød
Sprøde Kartofler med Krydret Oksekød opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave sprøde kartofler med krydret oksekød:
- 1 kg kartofler
- 1 spsk smør
- 1 tsk groft salt
- Tomatdressing:
- 175 g cherrytomater
- 1 dl Miracle Whip
- 1/4 tsk tabasco
- 1/4 tsk groft salt
- Krydret oksekød:
- 1 mild rød chili
- 500 g hakket oksekød
- 200 g skiveskåret bladselleri
- 1 tsk groft salt
- Tilbehør:
- Ca. 100 g tyndtskåret icebergsalat
- 175 g halverede cherrytomater
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Sprøde Kartofler med Krydret Oksekød:
Skrub kartoflerne godt og skær dem i skiver på langs. Kom dem i en skål med koldt vand og lad dem stå et kort øjeblik. Lad kartoflerne dryppe af i en sigte og tør dem godt. Bred kartoffelskiverne ud på en plade med bagepapir, dryp dem med smør og drys med salt. Bag kartoflerne midt i ovnen til de er sprøde og gyldne (ca. 35 minutter ved 250°C) - vend dem undervejs.
Tomatdressing: Skyl tomaterne og skær dem i små tern. Vend dem i mayonnaise sammen med tabasco og salt - vær forsigtig med tabascoen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter. Smag til.
Krydret oksekød: Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand og med en spids kniv (hvis man fjerne de hvide "vægge" bliver chilien mildere. Hak chilien fint (1 spsk i alt). Kom kødet i en varm tør sauterpande og svits det i ca. 2½ minut til det smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt bladselleri, chilipeber og salt. Svits i yderligere ca. ½ minut og smag til.
Ved serveringen anrettes de sprøde kartofler på varme tallerkener sammen med det krydrede oksekød, salat, tomater og lidt af tomatdressingen. Server resten af dressingen i en skål ved siden af.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.