Opskrifter » Hovedretter » Pizza » Kartoffelpizza med Rosmarin
Kartoffelpizza med Rosmarin opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kartoffelpizza med rosmarin:
- 10 g gær
- 1½ dl lunkent vand
- 220-240 g durummel
- ½ tsk rosmarinsalt*
- 1 spsk jomfruolivenolie
- 75 g mascarpone
- 400 g skrællede kartofler
- 1 stor spsk revet mozzarella
- 2-3 spsk frisk rosmarin
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kartoffelpizza med Rosmarin:
* Rosmarinsalt laves af 1 spsk havsalt og 2 spsk friske rosmarinblade som stødes sammen.
Rør gær glat med vand, tilsæt mel, rosmarinsalt og olie, og ælt alt til en glat dej, og lad den hvile lunt i ca. 1 time.
Tryk dejen ud til en firkant (ca. 20x35 cm). Læg den på bagepladen, og smør dejen med mascarpone.
Skær kartofler i 2-3 mm tykke skiver, kog dem 4-5 minutter, og fordel dem afdryppet på dejen.
Drys med rosmarin og lidt rosmarinsalt, drys mozzarella over, og bag pizzaen i en 200-230°C varm ovn i ca. 15 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.