Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Langtidsstegt Flæsk i Ovnen
Langtidsstegt Flæsk i Ovnen opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave langtidsstegt flæsk i ovnen:
- 800 g flæsk i skiver
- 2 tsk fint salt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
Sådan laver du Langtidsstegt Flæsk i Ovnen:
Til 4 personer.
Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen.
Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, det letter rengøringen bagefter.
Hold afstand, når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten. Drys dem med salt og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
Tænd ovnen på 100°C varmluft, og steg nu flæsket i 1 time.
Derefter skruer du ovnen op på 230°C, og steger flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med ca. 20 minutter til sidst.
Tag det stegte flæsk af risten, og servér med kartofler, persillesovs og rødbeder :-)
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.