Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Flæskesteg (6-8 pers.)
Flæskesteg (6-8 pers.) opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave flæskesteg (6-8 pers.):
- 1½ kg svinekam
- 1 spsk groft salt
- 3 skalotteløg
- 5-6 dl bouillon
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Flæskesteg (6-8 pers.):
Gnid sværen godt med salt, så det kommer ned mellem alle sværene. Stik evt. laurbærblade ned mellem sværene.
Læg stegen på en rist over bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. et stykke skrællet kartoffel eller sammenkrøllet folie under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret.
Kom skalotteløg og bouillon i bradepanden.
Sæt bradepanden med stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200°C og lad stegen stå i ca. 1½ time. Mærk om sværen er sprød, når centrums-temperaturen er 55°C. Hvis sværen ikke er sprød, skru da op til 250-300°C indtil centrums-temperaturen er 65°C
Tag stegen ud af ovnen og si skyen ned i en gryde til sovs.
Lad stegen hvile 20 minutter uden at være dækket til. Centrums-temperaturen vil stige til 70°C