Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Luciabrød
Luciabrød opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Luciabrød:
Ca. 12 boller.
Kom safran og 1 skefuld af sukkeret i morteren, og knus det helt fint.
Hæld alle ingredienser i en røremaskine - gær, vand og safranblandingen først.
Ælt dejen godt til en blød og elastisk dej. Start med at komme 400g mel i, og ælt godt i 5-10 minutter. Se efter om den kan tage en smule mere mel.
Stil dejen lunt og tildækket i 1 time.
Del dejen i 12 stykker. Vej dejklumpen og del med 12 - så får du mest ensartet boller.
Tril alle dejstykkerne til ca. 25 cm lange pølser, der formes til luciaboller (slange, kringle, dobbeltslage - kun fantasien sætter grænser). Pynt bollerne med rosiner, og husk at stikke den lidt ned i dejen, så de ikke falder af under hævning.
Pensles med sammenpisket æg og efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages i ca. 12 minutter i en 220°C varm ovn og køles af på en rist inden de spises.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.