Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Klejner
Klejner opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave klejner:
- 4 æggeblommer
- 50 g sukker
- 1 spsk cognac
- Revet skal af 1 citron
- 2 spsk smeltet margarine
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- Palmin
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Klejner:
Rør æggeblommer, flormelis og cognac sammen til en luftig masse. Tilsæt citronskal og det smeltede, men afsvalede fedtstof. Ælt med mel og bagepulver. Lad dejen hvile i køleskabet nogle timer, eller til dagen efter.
Rul dejen ud på et melet bord til en 1½ mm tyk plade. Skær den i længder på 2 cm bredde med en kagespore.
Skær længderne i stykker á 10 cm. Skær et hul i hver, og træk den nederste del af dejlængden igennem og tilbage til udgangspunktet.
Varm fedtstoffet op og kog klejnerne heri. Højst 4 ad gangen. Lad klejnerne løbe af på gråt papir eller køkkenrulle.