Opskrifter » Mad til Højtider » Jul » Svinekam med Rosmarin & Hvidløg
Svinekam med Rosmarin & Hvidløg opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave svinekam med rosmarin & hvidløg:
- 5 fed hvidløg
- 3 kviste frisk rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 1½ kg svinekam uden svær
- Salt
- Peber
- 2 kviste frisk rosmarin
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Svinekam med Rosmarin & Hvidløg:
Pil nålene af rosmarinkvistene, og pil hvidløgene. Hak begge dele fint i en blender sammen med olien.
Snør stegen med kødtråd, så den holder faconen. Stik små lommer med en spids kniv, og fordel hvidløg-rosmarinolien rundt omkring i hele stegen.
Gnid stegen godt med salt og peber, og klip de 2 rosmarinkviste i mindre stykker, som fordeles rundt på kødet under snoren.
Stegen lægges i en bradepande, og steges 20 minutter ved 225°C (almindelig ovn). Skru derefter ned til 150°C og steg i yderligerer 1½ time. Dryp engang imellem med stegeskyen, som også kan bruges til at lave sovs med til sidst.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.