Opskrifter » Pastaretter » Pasta » Pastagratin med Svampe
Pastagratin med Svampe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pastagratin med svampe:
- 150 g pasta penne
- 2 bøftomater
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 400 g champignon
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk timian
- 3 dl æg
- 1½ dl 13% fløde
- 100 g revet ost
- Salt
- Peber
- 30 g smør
- Smør
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Pastagratin med Svampe:
Læg pastaen i kogende vand og kog den, til den er knapt mør (ca. 8 minutter). Spul pastaen i koldt vand og lad den dryppe af.
Skold og flå tomaterne og hak dem groft, fjern stilkfæstet. Gør forårsløgene i stand og hak dem fint. Pil og hak hvidløgene.
Rens svampene og skær dem i skiver. Bland dem med friskpresset citronsaft og timian. Sæt ovnen på 200°C. Smør et ovnfast fad med smør.
Bland grøntsager, svampe og pasta i det ovnfaste fad. Drys med salt og peber.
Skil æggene i blommer og hvider. Bland blommerne med fløde og revet ost. Pisk hviderne faste og bland dem med æggeblommerne og fløde. Vend massen sammen med ingredienserne i fadet. Fordel smørret henover.
Stil fadet i ovnen og gratinér i 40 minutter, til gratinen er gylden.