Opskrifter » Salater » Blandede Salater » Æblesalat med Hvedekorn
Æblesalat med Hvedekorn opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave Æblesalat med hvedekorn:
- 7 dl vand
- 1½ dl hele hvedekerner
- 1/4 tsk groft salt
- 1/4 tsk hele peberkorn
- ½ laurbærblad
- 1 spsk æbleeddike
- 1½ spsk rapsolie
- 1/4 tsk rørsukker
- 1 fed hvidløg
- ½ rødløg
- 2 jordskokker
- 2 æbler
- 1 stilk bladselleri
- 1½ dl persille og mynte
- Salt
- Peber
- Sukker
- Groft brød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Æblesalat med Hvedekorn:
Hæld vandet i en gryde og bring det i kog.
Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblad i gryden og kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme til de er møre. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
Hæld hvedekernerne i en skål. Tilsæt æbleeddike og rapsolie, og bland det godt med en ske.
Drys 1/4 tsk sukker over kernerne, og bland det med en ske. Lad kernerne køle helt af.
Pil og hak hvidløg og rødløg.
Vask jordskokkerne. Skræl dem, og skær dem i tern.
Skyl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern.
Skyl bladsellerien og skær den i tynde skiver.
Kom hvidløg, rødløg, jordskokker, æbler og bladselleri i skålen.
Bland salaten.
Skyl persille og mynte godt, og hak dem. Drys krydderurterne over salaten.
Bland salaten med en ske og smag den til med salt, peber og rørsukker. Server med groft brød som tilbehør til et lækkert stykke kød.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.