Madkampen.dk » Ingredienser » Laurbærblad
Opskrifter på mad med Laurbærblad
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor laurbærblad indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Æblesalat med Hvedekorn
Hæld vandet i en gryde og bring det i kog. Kom hvedekerner, salt, peberkorn og laurbærblad i gryden og kog hvedekernerne i 20-25 minutter ved svag varme til de er møre. Hæld dem i en sigte, og lad dem dryppe af. Hæld hvedekernern...
-
Stegte Sild i Lage
2-4 personer. Klip finnerne af sildefileterne og krydr dem indvendigt med salt og peber. Smør dem med sennep og læg dem sammen på den korte eller lange led. Vend fileterne i rugmelet og steg dem gyldne og gennemvarme på en pande m...
-
Kød- og Rodfrugtsuppe
4 portioner. Skær kødet og de pillede løg i strimler. Brun kødet i en gryde. Kom løgene ved, og lad dem stege med et par minutter. Drys mel over, og tilsæt laurbærblad og bouillon. Lad småkoge et par minutter. Skær d...
-
God Kødsauce med Rødbeder
4 portioner. Hak løg og hvidløg fint. Varm olien op i en stegepande. Steg løg og hvidløg, uden at det tager farve. Tilsæt det hakkede kød, og steg til en grynet konsistens. Kom tomater, timian, laurbærblad, fond og vin ved. ...
-
Kogt Laks med Peberrodssauce
4 personer Kog kartofler og broccoli. Smelt margarinen til saucen og tilsæt mel og mælk. Lad saucen koge op under omrøring og herefter simre ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og peberrod. Kom revet citro...
-
Grøntsagssuppe med Oksekød
4-6 personer. Læg skankerne i en stor gryde, og dæk med koldt vand. Lad det simre 2 timer. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det simre videre under jævnlig omrøring, til grøntsagerne er møre (ca. 45 minutter). Tag skan...
-
Lækker Gullaschsuppe
Svits kalkunbrystet (som er skåret i 2 cm strimler) ganske let i en stor tykbundet gryde. Tag det op og læg det til side. Tilsæt 1 spsk olie i gryden. Kom porrerne i og steg dem i 5 minutter. Rør paprika, salt, peber, laurbærbla...
-
Gullaschsuppe
Skær kødet i terninger og svits dem i halvdelen af olien. Svits derefter løg og peberfrugt, som er skåret i terninger. Husk at tage kernerne ud af peberfrugterne. Tilsæt krydderier, ituskårne tomater og kraftbenene. Hæld suppen...
-
Ungarsk Gryde
Pil løgene og hak dem. Brun dem i fedtstoffet. Skær kødet i terninger og vend dem i hvedemel. Brun dem i fedtstoffet med løgene. Tilsæt tomatpuré og laurbærblad. Krydr og hæld bouillon og rødvin ved. Lad retten småsnurre und...
-
Bøf Bourgignon
Skær kødet i store terninger og brun det i fedtstof i en stegegryde. Tilsæt salt, peber og de øvrige krydderier. Drys melet over og hæld vin (eller tilsvarende bouillon) ved, så kødet er dækket. Kom tomatpuré i. Lad retten...
-
Løgsuppe med Kødboller
Rens porrer og løg. Skær dem i skiver og svits dem i fedtstof. Hæld bouillon og krydderier over og lad suppen koge ca. 10 minutter. Put kødbollerne i suppen og varm dem igennem. Servér suppen, drysset med hakket persille....
-
Kyllingesuppe krydret med Karry
Læg den rengjorte kylling i en gryde og hæld så meget vand ved at det dækker. Kog op og skum omhyggeligt. Tilsæt bouillonterninger, grøntsager og krydderier. Lad kyllingen snurre under låg ca. 45 minutter eller til den er mør. Ta...
-
Fyldig Kalkun Minestrone
Svits baconternene i en gryde. Tilsæt olien og svits kødet til det skifter farve. Rens grøntsagerne. Snit bladselleri, porre og fennikel fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Hæld bouillonen i gryden og tilsæt grøntsager...
-
Skaldyrssuppe med Kartofler
Bacon svitses. Løg, hvidløg og ingefær sauteres i 5-10 minutter. Mel tilsættes. Blandingen røres blank med lidt af mælken før resten tilsættes med laurbærblad. Kartoflerne skæres i tern, tilsættes og simrer med til de er...
-
Vitello Tonnato
Læg kødet i en gryde sammen med laurbær, peberkorn, nelliker, salt, gulerødder (skåret i skiver) og løg (skåret i både). Hæld bouillon i, så kødet er næsten dækket. Varm op til det koger, og kog kødet ved svag varme ca. ...
-
Kylling med Portvinsfyld
Bland fjerkrælever i mellemstore stykker med krydderier og portvin og lad det trække i køleskabet, mens du gør resten klar. Steg baconstykkerne på pande, så de bliver brune og fedtet smelter fra. Lad dem dryppe af på fedtsugende p...
-
Agurkesalat
Skær agurken i tynde skiver på et rivejern. Læg dem på en stor tallerken og drys med groft salt. I en gryde koges eddike, sukker, laurbærblad og groftkværnet peber sammen. Løget skrælles, skæres i små tern og koges med. E...
-
Løgsuppe
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Svits de, lydsbrune i fedtstoffet i gryden. Spæd med suppe og tilsæt salt, timian, laubærblad og peber. Efter ca. 15 minutters kogning under låg smages suppen til med salt, peber og evt. lidt...
-
Paella
Grill halve peberfrugter i ovnen ved 250°C indtil skindet danner blærer. Lad dem køle af, og træk så skindet af. Skær frugtkødet i strimler. Skold og flå tomaterne. Udkærn dem og skær dem i tern. Hak løg og hvidløg fint. ...
-
Laks med Penne & Asparges
Kog pastaen efter pakkens anvisninger. Lad pastaen løbe fra og bland den i en skål med olivenolien. Lad det svale til stuetemperatur. Skær citronen i skiver. Læg laksen i en lav stor gryde eller i en stegepande og hæld vand på, så...
-
Coq au Vin
Fjern svær eller fedt fra flæsket og skær det i strimler. Pil skalotteløgene og skær dem i både. Del kyllingen i 8 dele. Krydr med salt og peber. Drys melet over. Opvarm 1 spsk olie i en gryde. Læg flæsk og skalotteløg i og b...
-
Fransk Flæskesteg
Snør stegen og gnid den med salt og peber. Pil 2 af hvidløgsfedene og skær dem i små splitter. Stik små huller i stegen og fyld dem med hvidløget. Smelt fedtstoffet i en stor oval gryde. Brun kødet på alle sider. Tag kødet op. T...