Opskrifter » Salater » Blandede Salater » RødkÃ¥lssalat med Druer & Figner
Rødkålssalat med Druer & Figner opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rødkålssalat med druer & figner:
- ½ rødkål
- 25 g smør
- 100 g valnødder
- 500 g stenfri vindruer
- 15 figner eller 1½ madæble
- Dressing:
- ½ dl friskpresset appelsinsaft
- 2 spsk æbleeddike
- 4 spsk ribsgele
- Lidt salt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Rødkålssalat med Druer & Figner:
Del rødkålen i 2 og skær de yderste blade og midten fra.
Snit rødkålen meget fint (enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern).
Varm appelsinsaften med æbleeddike og ribsgelé til geléen er smeltet. Tilsæt lidt salt og lad det køle en smule ned.
Vend rødkålen med dressingen og stil den på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Smelt smørret på en pande, og rist valnødderne ved moderat varme 5-7 minutter til de har farve og dufter. Tag dem af panden og læg dem på et stykke køkkenrulle og køl dem af.
Del vindruerne, og klip fignerne i små stykker med en saks (hvis du erstatter med madæble, skær da æblet i små tern).
Vend druer og figner i salaten lige før servering. Pynt med de afkølede valnødder.