Opskrifter » Tilbehør » Diverse Tilbehør » Grissini
Grissini opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Grissini:
Ca. 36 stk.
Forvarm ovnen til 200°C.
Smuldr gæren i 1 dl lunkent vand i en lille skål. Lad det stå 5-10 minutter, til gæren er opløst.
Bland mel og salt i en stor skål, lav en fordybning i midten, og hæld olivenolie og den opløste gær i. Ælt melet fra skålens vægge ind mod midten med en træske, mens resten af vandet tilsættes til en fast, men klistret dej. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den sammen med hænderne til en glat, elastisk dej (ca. 10 minutter). Dæk dejen med et klæde og lad den hæve 10 minutter.
Ælt dejen igennem igen i 10 minutter. Riv små stykker dej af ad gangen, og ælt dem til fingertykke, ca. 25 cm lange stænger.
Pensl en bageplade med bagepapir med et tyndt lag olie, og drys durummelet på. Læg grissinierne på pladen med havsalt, sesam eller birkes. Bag grissinierne 15-20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Læg dem til afkøling på en bagerist.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.