Opskrifter » Tilbehør » Diverse Tilbehør » Ovnbagte Rodfrugter
Ovnbagte Rodfrugter opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave ovnbagte rodfrugter:
- 2 gule gulerødder
- 1 stor rødbede
- 1 stribet rødbede
- 1 gul rødbede
- 1 persillerod
- 1 pastinak
- Evt. 2 bådskårne løg
- Olie
- Salt
- Peber
- Krydderier
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Ovnbagte Rodfrugter:
Rens og skræl alle rodfrugterne.
Skær dem i mundrette tern, hæld dem i en plastikpose sammen med lidt olie, salt, peber og de krydderier du ønsker (evt. oregano, timian, rosmarin).
Ryst posen godt, så du får det hele fordelt.
Læg rodfrugterne i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 180°C i ca. 50 minutter. Prøvesmag et af de største stykker for at se, om de er færdige.
Smager dejligt til stort set alt kød, og supermarkederne har ofte "vej selv" rodfrugter, så du kan blande lige som du har lyst.
Tip!
Lav en ekstra stor portion, og brug dem i en nem tærte med lidt kød og pasta dagen efter.