Opskrifter » Tilbehør » Krydderiblandinger » Madras Karrypasta
Madras Karrypasta opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave madras karrypasta:
- 1 spsk sorte peberkorn
- 4 spsk korianderfrø
- 2 spsk spidskommenfrø
- 1 spsk brune kommensfrø
- 1 1/4 dl vegetabilsk olie
- 6 fed presset hvidløg
- 5 cm skrællet og hakket ingefær
- 1 spsk chilipulver
- 1 tsk gurkemeje
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Madras Karrypasta:
Opvarm en tør pande ved middel varme. Kom peberkorn, koriander, spidskommen og sennepsfrø på, og rist, mens du ryster panden engang imellem, til du kan dufte aromaen. Pas på, at krydderierne ikke brænder på.
Tag panden af varmen, og hæld straks krydderierne på en tallerken, så de kan køle helt af.
Kom derefter krydderierne i en kværn, og kør, til de er fint malede. Sær dem til side.
Hæld olien i en gryde ved middel varme. Tilsæt hvidløg, ingefær, chilipulver og gurkemeje, og rør godt. Hæld de friskmalede krydderier i, og steg dem under stadig omrøring i ca. ½-1 minut, til olien skiller.
Tag panden af varmen, og lad pastaen køle helt af. Kom pastaen i en lufttæt beholder væk fra direkte sollys.
Kan holde i op til 6 måneder.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.