Opskrifter » Tilbehør » Kartofler » KÃ¥l og Kartofler
KÃ¥l og Kartofler opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du KÃ¥l og Kartofler:
Snit hvidkålen i strimler og kog det i letsaltet vand, til det falder en smule sammen.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Riv selv 2 håndfulde af din favoritost og steg bacon på panden, til det meste af fedtet er væk. Lad det dryppe af, og knus det i små stykker.
Herefter laver du din ret i et ildfast fad med bagepapir i bunden - start med kål, så kartoffelskiver som drysses med salt, så ost og til sidst bacon.
Fortsæt til du ikke har flere kartofler og mere kål, og slut af med nogle smørklatter på toppen, så de øverste kartofler bliver sprøde.
Bag retten ved 200°C i 1 time, og start fra kold ovn.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.