Opskrifter » Tilbehør » Vi Sylter » Æblegelé


Print opskriften på Æblegelé Print opskrift

Del på Facebook

Æblegelé opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave Æblegelé:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Æblegelé:

Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten, stilken og kernehuset. Skær æblerne i grove tern.

Kom æbler og vand i en gryde og kog op. Lad det koge under låg i 30-45 minutter og si det derefter igennem et klæde (evt. saftsi).

Hæld saften tilbage i en ren gryde. Skrab vanillekornene ud af vanillestangen og skil vanillekornene fra hinanden i sukkeret.

Kom vanille, sukker og den hele vanillestang i æblesaften. Kog op og lad det koge i 10 minutter.

Tag en prøve med en teske for at se om det stivner, når det køles af. Når det gør det, fiskes vanillestangen op og geléen er klar til at blive hældt på glas.

Geléen hældes i rene skoldede glas. Vent med at sætte låg på til dagen efter. Sæt det istedet køligt natten over med et viskestykke henover.

Æblegelé opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på Æblegelé Print opskrift

Andre spændende opskrifter i vi sylter kategorien

Syltede Rødløg Jordbær-Rabarber Marmelade Syltede Grønne Tomater med Vanille