Opskrifter » Tilbehør » Vi Sylter
Vi Sylter
12 retter fundet i Vi Sylter kategorien.
-
Syltede Grønne Tomater med Vanille
Skyl tomaterne og prik dem 4 gange med en gaffel. Halvér dem, hvis de er meget store. Kog eddike og vand op i en gryde. Læg tomaterne i og lad dem koge i 5 minutter uden låg. Tag tomaterne op med en hulske. Si eddikelagen og hæ...
-
Jordbær-Rabarber Marmelade
Hæld bærrene i en gryde, og lad dem tø helt op. Hæld sukkeret i - på pakken står der 1:1, men det kan godt blive lidt sødt, så du kan godt nøjes med 800 g syltesukker. Lad det koge op, skru lidt ned og lad det koge 10-12 minu...
-
Æblegelé
Skyl æblerne godt, fjern blomsten og stilken. Skær æblet i grove tern. Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det koge ved svag varme under lÃ¥g i 30 minutter. Si det derefter igennem en fin si eller et rent bomuldsklæde. HÃ...
-
Syltede Grønne Tomater med Vanille
Skyl tomaterne og prik dem 4 gange med en gaffel. Halvér dem, hvis de er meget store. Kog eddike og vand op i en gryde. Læg tomaterne i og lad dem koge i 5 minutter uden låg. Tag tomaterne op med en hulske. Si eddikelagen og hæ...
-
Æblegelé
Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten, stilken og kernehuset. Skær æblerne i grove tern. Kom æbler og vand i en gryde og kog op. Lad det koge under låg i 30-45 minutter og si det derefter igennem et klæde (evt. saftsi). Hæld ...
-
Bananmarmelade
Mos bananerne. Bland alt undtagen nødderne i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Tag gryden af varmen og skum den godt af. Tag kanelstængerne op, og rør de hakkede nødder i. Hæld marmeladen på atamonskyllede glas, og s...
-
Syltede Rødløg
Skræl løgene og skær dem i skiver. Hæld løgene på atamon-skyllede glas. Kog eddike, sukker, salt og peberkorn op. Når det er i kog, slukkes der for blusset, og lagen hældes over løgene, og låget skrues på. Lad dem stå i...
-
Rabarbermarmelade
Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vanillesukker, vand og citronskal. Bring gryden i kog, og skru ned for varmen. Rør rundt i gryden, og lad marmeladen simre et par minutter. Tag gryden af blu...
-
Syltede Courgetter
Courgetterne skæres i skiver. Vand og salt røres sammen og hældes over courgetterne. Lad det trække 2-3 timer. Lagen koges sammen. Courgetteskiverne skylles og koges henholdsvis i eddikelagen, til de er klare. (kogetid 8-10 mi...
-
Syltede Rødbeder
Vask og kog rødbederne i vand med salt i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra, og "chok" rødbederne møre i rigeligt iskoldt vand. Gnub skindet af og skær dem i skiver. Læg rødbederne i rene glas sammen med skiver af peberrod og ...
-
Brombærsyltetøj
Brombærrene sættes over svag varme i en gryde med tæt låg, og koges til de er møre - ca. 1 kvarters tid. Sukker, citronsyre og konserveringsvæske røres i, og når sukkeret er helt opløst, er syltetøjet færdigt. Det hældes p...
-
Gulerodsmarmelade
Gulerødderne skrabes, skylles og skæres i tynde skiver, der koges møre i vand og derefter pureres. Sukker samt skallen fra 2 citroner og saften fra alle 4 koges sammen med pureen, indtil marmeladen er tilpas jævn. Der tilsættes ...
-
Hybenmarmelade med Æbler
Hybenfrugterne skæres i halve og kernerne tages ud med en teske. Skallerne kommes i en gryde med vandet og de koger ved svag varme i et kvarter. Æblerne skrælles, skæres i både og kernehuset fjernes. Æblebådene tilsættes sammen m...