Opskrifter » Tilbehør » Vi Sylter » Æblegelé
Æblegelé opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave Æblegelé:
- 1 kg æbler (må ikke være for modne)
- 1-1½ dl vand
- 275 g sukker
- 1 hel vanillestang
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
Sådan laver du Æblegelé:
Skyl æblerne godt, fjern blomsten og stilken. Skær æblet i grove tern.
Kom æbler og vand i en gryde og kog op, lad det koge ved svag varme under låg i 30 minutter. Si det derefter igennem en fin si eller et rent bomuldsklæde.
Hæld saften tilbage i en ren gryde. Skrab vanillekornene ud af vanillestangen og skil dem fra hinanden i sukkeret.
Kom vanille, sukker og den hele vanillestang i æblesaften. Kog op og lad det koge i 10 minutter.
Tag en prøve med en teske for at se om det stivner, når det køles af. Når det gør det, fiskes vanillestangen op og æblegeleén er klar til at blive hældt på glas. Er der kommet lidt skum på toppen, skal det skummes af inden det hældes på atamonskyllede glas.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.