Opskrifter » Tilbehør » Vi Sylter » Æblegelé
Æblegelé opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave Æblegelé:
- 1 kg ikke alt for modne æbler
- 1½-2 dl vand
- 250 g sukker
- 1 vanillestang
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Æblegelé:
Skyl æblerne grundigt og fjern blomsten, stilken og kernehuset. Skær æblerne i grove tern.
Kom æbler og vand i en gryde og kog op. Lad det koge under låg i 30-45 minutter og si det derefter igennem et klæde (evt. saftsi).
Hæld saften tilbage i en ren gryde. Skrab vanillekornene ud af vanillestangen og skil vanillekornene fra hinanden i sukkeret.
Kom vanille, sukker og den hele vanillestang i æblesaften. Kog op og lad det koge i 10 minutter.
Tag en prøve med en teske for at se om det stivner, når det køles af. Når det gør det, fiskes vanillestangen op og geléen er klar til at blive hældt på glas.
Geléen hældes i rene skoldede glas. Vent med at sætte låg på til dagen efter. Sæt det istedet køligt natten over med et viskestykke henover.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.