Opskrifter » Vegetar Retter » Vegetariske Forretter » Rødbeder med Gedeost, Rødløgsmarmelade og Valnødder
Rødbeder med Gedeost, Rødløgsmarmelade og Valnødder opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rødbeder med gedeost, rødløgsmarmelade og valnødder:
- 2 store rødbeder
- Frisk timian
- Olivenolie
- Frisk gedeost
- En håndfuld valnødder
- Ca. 4 spsk honning
- Rucolasalat
- Balsamico
- Havsalt
- Friskkværnet peber
- 50 g smør
- Ca. 400 g rødløg
- 3 fed hvidløg
- 100 g mørk muscovadosukker
- Lidt rødvin
- Lidt rødvinseddike
- 1 frisk jalapeno
- Havsalt
- Friskkværnet peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Rødbeder med Gedeost, Rødløgsmarmelade og Valnødder:
Begynd med rødløgsmarmeladen, som kan laves i god tid før middagen.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, og sautér rødløgene ved medium varme i et par minutter.
Tilsæt derefter hvidløg, og fortsæt med at sautere - løgene skal være bløde og søde men ikke brunede.
Tilsæt derefter jalapeño, sukker, rødvin, eddike og rør i marmeladen til den har passende marmelade-konsistens. Smag til med havsalt og peber.
Herefter kan du forberede valnødderne. Kom honningen i en pande, og varm op ved medium varme, til den er smeltet. Smid valnødderne i, og vend dem i honningen, til de er nogenlunde dækkede. Når de har kølet lidt ned, hakker du dem groft.
Rødbederne skrælles, hvis man vil, men det er absolut ikke nødvendigt, hvis de er økologiske. De skæres i ca. 1-2 cm tykke skiver – 4 store midterskiver og 4 lidt mindre.
De spredes ud på en bageplade, og kom så godt med olivenolie på - fordel det over hele rødbedernes overflade, så de ikke bliver tørre. Drys med frisk timian, havsalt og peber. Bages i ovnen i en times tid ved 150 °C, til de er gennembagte og bløde. Tjek med en gaffel.
5 minutter inden servering placeres de 4 største rødbedeskiver på en bageplade, kom en skive gedeost på hver, og læg de mindre rødbedeskiver ovenpå. Ind i en 200°C varm ovn med dem, til gedeosten er blød og varm, men pas på at den ikke smelter ud over det hele – ca. 5 minutter.
Læg rucolasalat på fire tallerkener, og læg et rødbedetårn på hver, kom en skefuld rødløgsmarmelade på hver (og gem resten til ost, eller server med en kødret) og drys med de honningristede valnødder og lidt balsamicoeddike.
Set i "Til Middag Hos Freya"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.