Opskrifter » Bagværk » Boller » Grovboller med Squash
Grovboller med Squash opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Grovboller med Squash:
Opløs gæren i det lunkne vand.
Rør sirup og salt i sammen med æggene.
Riv squash med skræl og tilføj dette.
Kog hvedekernerne i rigeligt vand og lad det afkøle.
Kom kerner, sigtemel og grahamsmel i dejen og rør godt.
Tilsæt hvedemel. Dejen skal stadig være "klistret".
Sæt dejen til hævning, så de hæver til dobbelt størrelse.
Form til boller og lad efterhæve ca. 15-20 minutter inden bollerne bages i 15-18 minutter ved 225°C.
TIPS! Mængden af sigtemel og grahamsmel afhænger af hvor meget væske der er ved kernerne.
Squash kan erstattes mdgulerødder eller man kan bruge begge dele.
Hvedekernerne kan erstattes af 3- eller 5-kornsblanding.
Der kan også bruges hvedemel af hvd hvede.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.