Opskrifter » Bagværk » Boller » Æbleboller med Kanel & Kardemomme
Æbleboller med Kanel & Kardemomme opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave Æbleboller med kanel & kardemomme:
- 25 g gær
- 2½ dl lunt vand
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 3 spsk rørsukker
- 3 tsk kardemomme
- ½ tsk ingefær
- 1 stor spsk kanel
- Ca. 150 g fuldkornsspeltmel
- Ca. 300 g speltmel
- 3 skrællede æbler i små tern
- 1 æg
- Lidt rørsukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Æbleboller med Kanel & Kardemomme:
Skræl æblerne og skær dem i små tern.
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt rørsukker, kardemomme, ingefær og kanel.
Tilsæt speltmelet og ælt det til en ensartet dej. Du kan sagtens bruge en røremaskine.
Ælt æbleternene i med hænderne.
Sæt dejen til hævning i 2 timer .
Efter hævning, deles dejen til boller (ca. 16 stk.), pensles med sammenpisket æg og drysses med rørsukker. Lad bollerne efterhæve i 45 minutter.
Bag bollerne ved 200°C (almindelig ovn) i ca. 15 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.