Opskrifter » Bagværk » Boller » Brunsvigerboller
Brunsvigerboller opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Brunsvigerboller:
Smelt smørret i en gryde. Hæld det derefter over i en skål, og tilsæt sukker, salt og æg. Pisk det godt sammen.
Lun mælken og opløs gæren heri. Hæld det nu over i skålen sammen med de andre ting. Rør til sidst melet i, lidt ad gangen. Gem lidt mel til bordet.
Når dejen æltes, så brug hænderne de sidste 5 minutter. Dejen skal være klistret.
Stil dejen til hævning i ca. 40 minutter, til dobbelt størrelse.
Lav imens remoncen. Rør blødt smør og farin sammen.
Når dejen er færdighævet, laves bollerne. Try et hul i hver bolle, så de ligner en fuglerede. Læg 1 tsk remonce i hver bolle, og tryk bollen lidt sammen om remoncen.
Pisk et æg sammen, og pensl bollerne. Drys til sidst med kanel
Bag bollerne i en forvarmet ovn i 10-15 minutter ved 200°C.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.