Opskrifter » Bagværk » Boller » Grovboller
Grovboller opskrift
Ingredienser
Opskrift indsendt af Anne Kristensen
SÃ¥dan laver du Grovboller:
Smuldr gæren i vandet, og rør godt indtil alt gæren er opløst. Tilsæt ymer, honning og olie.
Bland alt melet )hvedeklid, rugmel, fuldkornsmel, hvedemel) og tilsæt 1 dl af gangen. Spred de sidste 2 dl mel ud på bordet, og ælt dejen til den er lind.
Sæt dejen til hævning i 20 minutter.
Ælt dejen igen med ca 1 dl hvedemel på bordet, del den i mindre stykker (så store som du vil have dine boller, men husk at de selvfølgelig hæver). Form bollerne, og sæt den på en beklædt bageplade.
Pensl med de sammenpiskede æg og lad dem hæve 10 minutter.
Bages i 25 minutter ved 200°C
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.