Opskrifter » Bagværk » Boller » Rugfler med Kærnemælk
Rugfler med Kærnemælk opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rugfler med kærnemælk:
- 25 g gær
- 1½ dl lunkent vand
- 1½ dl kærnemælk
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk olie
- ½ tsk salt
- 200 g rugmel
- 250 g hvedemel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Rugfler med Kærnemælk:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt kærnemælk, olie, salt, farin og rugmel.
Kom hvedemel i - først halvdelen og derefter resten lidt efter lidt. Ælt til det er en glat dej.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Rul dejen ud som 2 flade flutes, som skæres i 7 stykker hver. Lad dem hæve på en tildækket bradepande i 30 minutter. Pensl med vand og prik med gaffel.
Bag rugflerne ved 200°C i 15 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.