Opskrifter » Bagværk » Brød » Rugboller med Chokolade - Chokorug
Rugboller med Chokolade - Chokorug opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave rugboller med chokolade - chokorug:
- Fordej:
- 10 g gær
- 3 dl koldt vand
- 200 g hvedemel
- 200 g rugmel
- Kerner til iblødsætning:
- 150 g knækkede rugkerner
- 100 g hørfrø
- 65 g solsikkekerner
- 5 dl kogende vand
- Den resterende dej:
- 220 g groft hakket mørk chokolade
- 15 g havsalt
- 5 g maltsirup
- 2 tsk usødet kakao
- 350 g grofthakkede hasselnødder
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Rugboller med Chokolade - Chokorug:
Ca. 25 boller
Ælt alle ingredienserne til fordejen godt sammen, og lad dejen stå tildækket natten over.
Lad kernerne stå i blød i det kogende vand i 1,5 time.
Ælt nu kerner og fordejen med chokolade, maltsirup, salt og kakao til du har en jævn dej.
Form små boller 60-70g (dejen er meget klistret, så det er nemmest, hvis dine hænder er våde hele tiden).
Vend bollerne i grofthakkede hasselnødder og lad dem hæve tildækket i 2 timer.
Varm ovnen op til 280°C. Sæt pladen med bollerne i ovnen og hæld ca. 2 dl vand i bunden af den brandvarme ovn, så der opstår damp.
Skru ned til 200°C og bag bollerne i 40-45 minutter.
Opskriften er set hos cutecarbs.dk
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.