Opskrifter » Bagværk » Formkager » Nøddekage med Appelsin & Gulerod
Nøddekage med Appelsin & Gulerod opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave nøddekage med appelsin & gulerod:
- 4 æg
- 175 g sukker
- 200 g fintrevne gulerødder
- Revet skal af 1 appelsin
- 200 g finthakkede hasselnødder
- 60 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- Glasur:
- 125 g flormelis
- 2-3 spsk appelsinsaft
- 25 g hakket, syltet appelsinskal
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Nøddekage med Appelsin & Gulerod:
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
Tilsæt gulerødder og appelsinskal.
Bland nødder, mel og bagepulver og vend det i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform. Bag den ca. 50 minutter ved 175°C på nederste ovnrille. Læg folie over de sidste 10 minutter, hvis kagen ser mørk ud. Køl kagen noget af på en bagerist og tag den ud af formen.
Rør flormelis og sppelsinsaft glat og smør det på den halvkolde kage. Pynt med appelsinskal.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.