Opskrifter » Bagværk » Kager » Kiksekage med Karamel
Kiksekage med Karamel opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kiksekage med karamel:
- Bund:
- 50 g brun farin
- 125 g blødt smør
- 150 g mel
- 1½ tsk bagepulver
- Karamelfyld:
- 3 dl kaffefløde
- 125 g smør
- 75 g lys farin
- 2 spsk lys sirup
- Glasur:
- 50 g god hvid chokolade
- 100 g god mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kiksekage med Karamel:
Opvarm ovnen til 180°C (varmluft).
Smør bageformen og beklæd bunden med bagepapir.
Pisk smør og farin til det er let og luftigt.
Rør mel og bagepulver i, og rør til blandingen er jævn. Tryk blandingen ned i bunden af formen og bag den i ca. 20 minutter (til den er gylden), og lad den herefter køle af.
Kom alle ingredienserne til karamelfyldet op i en gryde. Sæt den over svag varme til alle ingredienserne er opløst, og bring det derefter i kog. Lad massen koge 10-12 minutter - rør i gryden hele tide, så det ikke brænder på.
Hæld karamelfyldet over den afkølede bund, og lad det køle af.
Smelt den mørke chokolade over et vandbad, og hæld den derefter ud over kagen og stil så kagen i køleskabet. Drys finthakket hvid chokolade over kagen, når den har stået i køleskabet i 10 minutter (inden den mørke chokolade er stivnet).
Skær kagen i små firkanter inden servering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.