Opskrifter » Bagværk » Kager » Lionkage
Lionkage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave lionkage:
- 150 g hvedemel
- 150 g blødt smør
- 150 g rørsukker
- 3 æg
- 1 tsk bagepulver
- Topping:
- 100 g smør
- 100 g brun farin
- 100 g sirup
- 2 dl piskefløde
- 100 g Rice Crispies
- 200 g chokolade
- 1 dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Lionkage:
Alle ingredienserne til kagen kommes i en skål. Rør dejen godt sammen med en elpisker til den er ensartet og glat.
Hæld dejen i en smurt springform (ca. 26cm) og bag den ved 180°C i ca. 20 minutter. Lad kagen køle af på en rist.
Til karamelmassen hældes smør, farin, sirup og de 2 dl fløde i en gryde.
Bring blandingen i kog, og lad den koge 10 minutter ved svag varme uden låg og under omrøring. Lad karamellen køle af - det skal begynde at tykne.
Rør Rice Crispies i karamellen.
Læg kagebunden på et fad, og sæt springformens kant om. Hæld karmallen over, og lad kagen sætte sig på køl et par timer - eller natten over.
Smelt chokolade og piskefløde sammen over vandbad, og fordel det over den kolde kage.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.