Opskrifter » Bagværk » Kager » Stjerne Brunsviger
Stjerne Brunsviger opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Stjerne Brunsviger:
Smelt margarinen i en gryde, og stil det til side til det er lillefinger-varmt.
Opløs gæren i vandet, og tilsæt herefter margarine, æg, salt og sukker. Pisk det sammen og tilføj melet under omrøring.
Når dejen begynder at slippe klanten, hælder du den ud på bordet, og ælter den.
Stil dejen til hævning i 40 minutter under et klæde.
Beklæd en springform med bagepapir og del dejen i 4 lige store stykker.
Rul hvert dejstykke til en cirkel, med en diameter på 25-26cm.
Læg den første dejcirkel i springformen, og kom et lag remonce ovenpå. Efterlad 1-2 cm langs kanten, så remoncen ikke flyder ud.
Læg nu den næste dejcirkel på, og tryk med en finger hele vejen rundt i kanten for at lukke de 2 stykker sammen. Derefter remonce på, og sådan fortsætter man med de sidste 2 lag. Der skal ikke et lag remonce øverst.
Find et snapseglas, og markér svagt midten på din dej. Skær så dejen i 4 lige store kvarte, dog uden at skære ind over midten. Del hver kvart igen, så du får 8 stykker. Og halvér igen, så du ender med 16 stykker.
Nu skal vingerne snoes. Tag fat i 2 vinger ved siden af hinanden med hver sin hånd. Stykker i den venstre hånd skal snoes 2 gange til venstre, og stykket i din højre hånd, skal snoes 3 gange til højre.
Tryk enderne sammen med fingrene. Fortsæt med alle 16 vinger - 8 par. Du ender med en kage, der ligner en stjerne.
Lad kagen hæve yderligere 30 minutter. Pensl den med mælk og bag den i en forvarmet ovn ved 180°C i 20 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.