Opskrifter » Bagværk » Lagkager » Sønderjysk Rugbrødslagkage
Sønderjysk Rugbrødslagkage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave sønderjysk rugbrødslagkage:
- Rugbrødsbunde:
- 130 g sukker
- 100 g pasteuriserede æggehvider
- 60 g pasteuriserede æggeblommer
- 120 g revet rugbrød
- 25 g hvedemel
- 15 g majsstivelse
- 10 g kakao
- 10 g bagepulver
- 30 g hasselnødder
- Skovbærpuré:
- 300 g skovbær
- 70 g sukker
- Pynt:
- 300 g piskefløde
- 50 g chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Sønderjysk Rugbrødslagkage:
Hak hasselnødderne groft.
Bland rugbrød med mel, majsstivelse, kakao, bagepulver og hakkede hasselnødder.
Pisk æggehviderne stive med sukker. Og rør forsigtigt æggeblommerne i, lidt ad gangen.
Vend forsigtigt rugbrødblandingen i æggeblandingen.
Fordel dejen i 2 på bagepapir - tegn evt. cirkler i forvejen.
Bag bundene ved 180°C i ca. 25 minutter.
Lav puréen ved at hælde skovbærrene i en lille kasserolle og strø sukkeret henover. Lad det koge op ved meget svag varme og lad det simre i ca. 15 minutter til det tykner. Lad det køle af.
Pisk flødeskummet og hak chokoladen fint.
Sprøjt halvdelen af puréen på den ene bund, og strø derefter halvdelen af den hakkede chokolade over sammen med ca. 2/3 af flødeskummet.
Sprøjt derefter det sidste puré over flødeskummet, og drys med chokolade.
Læg den sidste bund på som top, og pynt med det sidste flødeskum på top og sider.
Pynt evt. med revet chokolade og ristede hasselnøddeflager.